Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Στην Κροατία ψάχνουν πρωθυπουργό μέσω... αγγελίας

Αδιανόητο: Στην Κροατία ψάχνουν πρωθυπουργό μέσω... αγγελίας [εικόνα]


Αδιανόητο: Στην Κροατία ψάχνουν πρωθυπουργό μέσω... αγγελίας [εικόνα]

Οι βουλευτικές εκλογές στην Κροατία δεν έδωσαν αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα, παρά τις προσπάθειες του κεντροδεξιού HDZ, των σοσιαλιστών του SDP και του κινήματος πολιτών «Most», να συμβαδίσουν.
Οι ίντριγκες και οι διαξιφισμοί των πολιτικών, δημιούργησαν το αίσθημα της αβεβαιότητας στην κοινή γνώμη, καθώς υπάρχει ευτελισμός του πολιτικού βίου.
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, ένας πολίτης σκέφτηκε έναν τρόπο να βρει τον νέο ηγέτη της χώρας του... Εβαλε αγγελία στον ιστότοπο αγγελιών «posao.hr», ψάχνοντας πρωθυπουργό.

Ως εργοδότης αναφέρεται η «Δημοκρατία της Κροατίας», ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τελειώσει τουλάχιστον δημοτικό, να μην ανήκουν σε κανένα κόμμα, να μιλούν αγγλικά και να αντέχουν την φωτογράφιση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην περιγραφή του έργου του πρωθυπουργού μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Ο πρωθυπουργός σχηματίζει κυβέρνηση, δίνει υποσχέσεις, αλλάζει υπουργούς όποτε θέλει, αντιγράφει οικονομικά προγράμματα από άλλες χώρες, υπερασπίζεται την εδαφική ακεραιότητα από την γειτονική Σλοβενία, προωθεί την αύξηση της γεννητικότητας με κάθε τρόπο, διορίζει φίλους και συγγενείς στο δημόσιο και φωτογραφίζεται με τους πολίτες».
Στις διευκολύνσεις που παρέχονται στο πρωθυπουργό αναφέρονται: «χρήση υπηρεσιακού αεροπλάνου, πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, προσωπικοί σωματοφύλακες, πρόσβαση στα έγγραφα μυστικών υπηρεσιών, πλειάδα εφεδρικών υπαλλήλων στους οποίους θα χρεώνονται τα λάθη και δυνατότητα μεταπήδησης μελλοντικά στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας».
Άγνωστο παραμένει πόσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη θέση του πρωθυπουργού γεγονός είναι πάντως ότι η αγγελία έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κροατίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: