Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

Ο Τάκης μας! Οδηγός ταξί στο Βόλο ντύνεται Άγιος Βασίλης και σκορπίζει χαμόγελα στους επιβάτες «Θ»

Οδηγός ταξί στο Βόλο ντύνεται Άγιος Βασίλης και σκορπίζει χαμόγελα στους επιβάτες «Θ»

25 Δεκεμβρίου 2015, 17:47
ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει από τον Δημήτρη Καραθάνο, Βολιώτη οδηγό ταξί, ο οποίος τα τελευταία 15 χρόνια την περίοδο των εορτών ντύνεται Άγιος Βασίλης και δίνει ξεχωριστό «χρώμα» στο πνεύμα των ημερών. Με την παραδοσιακή κόκκινη φορεσιά και μία μεγάλη λευκή γενειάδα, μοιράζει χαρά στον κόσμο συνδυάζοντας την εργασία του με μία μοναδική εμφάνιση, που γίνεται δεκτή με πολλά χαμόγελα σε όσους τον αντικρίζουν στους δρόμους της πόλης.
ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Μία ολιγόλεπτη διαδρομή με το ταξί σε Ιάσονος και Δημητριάδος στάθηκε η καλύτερη απόδειξη της εύστοχης επιλογής του Δημήτρη Καραθάνου. Πάμπολλα τα επιφωνήματα θαυμασμού μικρών και μεγάλων στη θέα του Άγιου Βασίλη στη θέση του οδηγού. «Η πρώτη κουβέντα όλων είναι να με ρωτήσουν που είναι το δώρο τους, αλλά τους απαντάω ότι δεν έλαβα e-mail με την επιθυμία τους. Βλέπεις, είμαι μοντέρνος Άγιος Βασίλης και πλέον χρησιμοποιώ ηλεκτρονικό ταχυδρομείο», είπε χαμογελώντας, για να καταλήξει: «Οδηγώ ταξί εδώ και 37 χρόνια. Τον Οκτώβριο του 1979 έπιασα για πρώτη φορά το τιμόνι, ενώ την τελευταία 15ετία άρχισα να ντύνομαι Άγιος Βασίλης στην περίοδο των εορτών. Θέλει και τρέλα για να το κάνεις αυτό. Στην αρχή το ξεκίνησα την εποχή που είχα το βαφτισιμιό μου πιο μικρό και πήγαινε στον παιδικό σταθμό. Αργότερα που ο Μιχαήλ-Άγγελος μεγάλωσε, τον έπαιρνα μαζί στο ταξί για βοηθό μου, τον έντυνα κι εκείνον Αγιοβασιλάκι, αν και φέτος πήρε ρεπό».
Γυρίζοντας πίσω το χρόνο, όταν και αποφάσισε να φορέσει τη στολή για πρώτη φορά, θυμήθηκε χαρακτηριστικά περιστατικά: «Το 2000 επισκέφτηκα τον παιδικό σταθμό του βαφτισιμιού μου. Ξέρεις τι είναι να βλέπεις δεκάδες παιδάκια να έρχονται κοντά σου και να σου δίνουν τα γράμματα που έχουν γράψει για τον Άγιο; Δεν φαντάζεται κανείς πόση συγκίνηση παίρνεις από τέτοιες εικόνες. Την ίδια χρονιά είχα πάει και στο Γηροκομείο. Με πλησίαζαν οι ηλικιωμένοι, μερικοί μου φιλούσαν το χέρι κι εγώ τους έδινα μία καραμέλα. Ήταν απίστευτη η χαρά που ένιωθαν. Μια άλλη χρονιά έτυχε να μεταβώ στο αεροδρόμιο για δρομολόγιο. Με παίρνει τηλέφωνο ο πελάτης, ενώ ήμουν ήδη εκεί και με ρωτάει: «Μήτσε, πού είσαι;» Του απάντησα: «Είμαι απέναντί σου και δεν με βλέπεις;». Όταν έστρεψε το βλέμμα του σε μένα, έπαθε σοκ. Δεν περίμενε να με δει ντυμένο Άγιο Βασίλη».
Ο Δημήτρης Καραθάνος δεν έκρυψε ότι νιώθει και ο ίδιος παιδί με τη συνήθειά του να κυκλοφορεί έτσι κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά: «Πραγματικά ισχύει αυτό. Κάθε χρόνο το περιμένω κι εγώ με αγωνία. Όμως, με ευχαριστεί ότι κάνω τον κόσμο να χαμογελά. Στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολο να μοιράσεις χαρά. Το παν είναι να βγαίνει από μέσα σου. Πρέπει να χαμογελάμε. Έχουμε χορτάσει από βλοσυρά βλέμματα, είναι και η κρίση πλέον… Έτσι, όταν κυκλοφορώ ντυμένος Άγιος Βασίλης, ειλικρινά δεν πληρώνεται με τίποτα αυτό».
Φτάνοντας στο τέλος της διαδρομής, όχι με το… έλκηθρο, αλλά με το ταξί του Βολιώτη αυτοκινητιστή, ο Δημήτρης Καραθάνος, δεν παρέλειψε να απευθύνει τις ευχές του για τις γιορτές: «Πάνω απ’ όλα να υπάρχει υγεία σε όλο τον κόσμο. Εύχομαι το καλύτερο για τον καθένα και τέτοιες μέρες να αφήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων να ζεστάνει τις καρδιές μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: