Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Παλλαϊκό «Οχι» Ζαγοράς - Μουρεσίου στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος

....Δεν χρειάζεται κανείς να πάρει τα βουνά για να απομονωθεί, μπορεί να του συμβεί και εντός της πόλης, χωρίς να πιάσει υψόμετρο...

...Είπα να εφαρμόσω για λίγο καιρό, ότι κάνουν οι γνωστές μου, οι γειτόνισσές μου, κ.λ.π. που έχουν ένα χαμόγελο διαρκείας, να!

...Είπα να συμμαζευτώ χαλαρά για τις γιορτές μου, συνάμα να αδειάσω και τον δίσκο μου, είτε ανεβάζοντας, είτε σβήνοντας ύλη, να στρίβει το λαπ τοπ, να μην ψάχνομαι κι εγώ, ανάμεσα σε εκατοντάδες φακέλους και χιλιάδες φωτογραφίες και βιντεάκια.

Είπα, λίγες ειδήσεις. Όπως λένε κι οι γνωστές μου: "Τα κακά μαθαίνονται γρήγορα, ας αργήσω να τα μάθω"!
Έτσι έκανα κι εγώ, εδώ και πολλές μέρες.
Επισκέπτομαι βέβαια, πέντε βασικές σελίδες, μαθαίνω στα "χοντρά", (τα γενικά χάλια μας), μα έλα μου, ντε, που δεν έγραψαν τα μεγάλα σάιτ, τίποτα για το χωριό μου, ούτε οι γειτόνισσες ξέρουν για το χωριό μου κι εμένα το χωριό μου με πονάει.

Όπως και να έχει,
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΓΟΡΑ!
ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΔΥΝΑΤΟΝ!
ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ;
ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ, ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΝΟΣ ΤΟΠΟΥ;

ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ!
ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ, ΑΡΑΙΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟ, ΠΟΛΥ-ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ, ΕΛΕΟΣ!
ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ! ΕΛΕΟΣ!
ΗΔΗ, Η ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ!
ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!
ΗΔΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙΣ!
ΣΚΕΨΟΥ, ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΣΙΑ, ΑΝ, ΟΥ ΜΗ ΓΕΝΝΕΙΤΟ, ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ!
...ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ!

ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΙ, ανάθεμα το Φεις, που μόνο εκεί μπορώ να σας βρω!
Είμαι μαζί σας και μόνη μου, αν χρειαστεί!
ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ!
ΚΛΕΙΣ' ΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ!
ΖΑΓΟΡΙΑΝΟΙ, ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ!

ΥΓ. Ξεκίνησα απ' τις 1, να βρω σχετική είδηση, μέσω Δράκειας και Αλίκης, έφτασα και σε σχετική είδηση στον Ταχυδρόμο.
Αυτά παθαίνεις, άμα ζηλεύεις τις γειτόνισσες και την ξεννοιασιά τους, κυρά Κατερίνα!...
Από αύριο, πρώτα ο Θεός, φουλ ενημέρωση!

Παλλαϊκό «Οχι» Ζαγοράς - Μουρεσίου στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος
Ισότιμη μεταχείριση με άλλους δήμους που διαθέτουν Αστυνομικό Τμήμα ζητάει ο δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου

Θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Την αναβάθμιση της αστυνομικής υπηρεσίας στο δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου από Αστυνομικό Σταθμό σε Αστυνομικό Τμήμα, σε αντίθεση με τον υπηρεσιακό σχεδιασμό για μεταφορά των υπηρεσιών από το Πήλιο στην Ανακασιά, θα ζητήσει από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σε συνάντηση που θα επιδιώξει από βδομάδα, αντιπροσωπεία του δήμου και φορέων της περιοχής με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Παν. Κουτσάφτη.
Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ
Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς - Μουρεσίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων όπως Σύλλογοι, επαγγελματικές οργανώσεις κ.α., ομόθυμη ήταν η αντίδραση στους σχεδιασμούς της ΕΛ.ΑΣ. για κατάργηση της μόνιμης αστυνομικής υπηρεσίας στην περιοχή και την υπαγωγή της περιοχής στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας στην πλατεία Ανακασιάς.
Ο δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης ενημέρωσε το Σώμα για όσα προηγήθηκαν και κάλεσε την τοπική κοινωνία σε σύσσωμη αντίδραση ώστε να μπει ένα φρένο στην αποψίλωση της περιοχής από Δημόσιες υπηρεσίες τη στιγμή κατά την οποία όλοι οι Καλλικρατικοί Δήμοι διαθέτουν στις έδρες τους Αστυνομικά τμήματα. Στη συνεδρίαση αναγνώστηκε ψήφισμα Συλλόγων και φορέων, το οποίο, όπως αποφασίστηκε, θα αποτελέσει τη βάση του ψηφίσματος που θα εκδώσει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο.
«Στη Ζαγορά λειτουργεί υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, η μοναδική τράπεζα στο Ανατολικό Πήλιο, η οποία και επωμίζεται των όγκο όλων των συναλλαγών που δημιουργούνται από την οικονομική δραστηριότητα του αγροτικού συνεταιρισμού Ζαγοράς αλλά και επιπλέον τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται από τους κατοίκους (Παραγωγούς, Επαγγελματίες, κλπ.) αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας. Γεγονός που καθιστά την παρουσία της Αστυνομίας για την άμεση φύλαξη αυτής απαραίτητη πέρα από το γεγονός ότι μαζί με την μεταφορά του Α.Σ. Ζαγοράς μπορεί να φύγει και η Τράπεζα Πειραιώς.
Στο δήμο μας λειτουργούν επίσης εκατοντάδες Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, Εστιατόρια, Σούπερ Μάρκετ, Καφέ Μπαρ κλπ. τα οποία χρήζουν της άμεσης προστασίας της αστυνομίας καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν στόχος επιτήδειων ληστών, όπως και στο παρελθόν έχει συμβεί. Ο δήμος μας επίσης έχει μεγάλης αξίας ιστορικά κειμήλια.
Δεδομένου της μεγάλης απόστασης που δεν μπορεί να καλυφθεί με μια περιπολία που θα ξεκινά από την Ανακασιά (1 ώρα από το δήμο μας) θα διασχίζει όλον τον ορεινό όγκο του Πηλίου και θα έχει περιοχές ευθύνης συγχρόνως Πορταριά, Χάνια και Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου από Πουρί μέχρι Ξουρίχτι, ζητάμε την παραμονή αστυνομικής υπηρεσίας στη Ζαγορά με επαρκές προσωπικό και μέσα».
Το σχέδιο ψηφίσματος συνυπέγραψαν οι: Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, Σύλλογος Επαγγελματιών Ζαγοράς, Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυράχης, Πολιτιστικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Μακρυράχης, Πουρίου, Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαγοράς, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λυκείου Ζαγοράς, Δημοτικού Ζαγοράς, Δημοτικού Πουρίου, Σύλλογος Αλιέων, Κίνηση Πολιτών Ζαγοράς, Συνεταιρισμός Γυναικών Ζαγοράς, Ενωση Γυναικών Ζαγοράς, Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας. πηγή
 ****

κι εγώ:
Κατερίνα Δεσπότη - Σταματίου, Παπαθεοδώρου
εκ Ζαγοράς ορμώμενη

2 σχόλια:

Κατερίνα Σταματίου - Παπ είπε...

Ισότιμη μεταχείριση

Κι όχι ισότιμη, ιδαίτερη και ξεχωριστή, γιατί η Ζαγορά έχει Μεγάλη Ιστορία και νέες γεννιές που παρέμειναν εκεί, βοηθώντας την αποκέντρωση, σκλαβώνοντας το μέλλον τους.
Αγκρρρρ!
και δεν βοηθάει η ώρα!

Κατερίνα Σταματίου - Παπ είπε...

...και τό' δα, εγώ το όνειρο! Να, που στις τρεις μέρες, βγήκε!
...Δικά μου αυτά, τα κρατάω σημειώσεις.
Στην "ουσία" εσείς!