Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Ο Γιάννης Μήτσης από τα Ξύλινα Σπαθιά και ο Νίκος Μεργιαλής από τους Μουσικούς Ιχνηλάτες ανταμώνουν επί σκηνής το Σάββατο 26/12 στο "Hayatt" ( Σουτραλί Αγριάς)

ΜΗΤΣΗΣ | ΜΕΡΓΙΑΛΗΣ ανταμώνουν επί σκηνής στο HAYATT
Ο Γιάννης Μήτσης από τα Ξύλινα Σπαθιά και ο Νίκος Μεργιαλής από τους Μουσικούς Ιχνηλάτες ανταμώνουν επί σκηνής το Σάββατο 26/12 στο "Hayatt" στο Σουτραλί Αγριάς.
Τα βήματα του Γιάννη Μήτση έρχονται από τις ηρωικές εποχές του ροκ. Εμβληματικό πρόσωπο της εναλλακτικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, συνοδοιπόρος του Παύλου Παυλίδη, έδωσε με τις μπαγκέτες του για κάμποσα χρόνια τον σφυγμό στα "Ξύλινα Σπαθιά", το συγκρότημα που φώτισε το ελληνικό ροκ. Έψαξε μόνος του δρόμους εκφραστικούς . Έχει στο σακίδιό του δύο προσωπικούς δίσκους, το "Συνεχές ωράριο" το 1997 και το "Κι έτσι χωρίς να βιάζομαι" το 2004, ενώ ο τρίτος προσωπικός του δίσκος τιτλοφορείται "Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος". Ο Γιάννης Μήτσης στα τραγούδια του φωτογραφίζει τις αλήθειες και τα ψέματα, το φως που τρέχει, τα χρώματα που αλλάζουν. Εξομολογείται τις στιγμές και τα βιώματα του. Μας φιλοξενεί στα Γιάννενα που έχει μέσα του. Μιλάει για την αγάπη, τη φιλία αλλά σαν σημαδεμένος από την γενιά των Beat τραγουδά … "Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος". Στον δίσκο συμμετέχει στις κιθάρες και τα φωνητικά ο Ευγένιος Δερμιτάσογλου, καθώς και η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια συγκινητική "συνάντηση" με τον Μήτση στο τραγούδι "Δεν ξέρω" που ξεχωρίζει στα ραδιόφωνα.
Ο Νίκος Μεργιαλής είναι ο ιδρυτής και ερμηνευτής των Μουσικών Ιχνηλατών και μαζί με το Νέστορα Κόκκαλη (drummer) αποτελούν το βασικό κορμό που συνθέτει το συγκρότημα. Μετά από δύο επίσημες δισκογραφικές δουλειές "Είμαι ό,τι δεν είμαι" (2008) και "Άρχισε να φυσά" (2011), σε στίχους και μουσική του Νίκου Μεργιαλή, η παρουσία του στη δισκογραφία επισφραγίζεται με το νέο δίσκο "Ζωής Ημερολόγια" που μόλις κυκλοφόρησε από τον "Μικρό Ήρωα". Ιδιαίτερες στιγμές στο δίσκο αποτελούν οι φιλικές συμμετοχές των Βασίλη Καζούλλη, Γιάννη Μήτση και Παναγιώτη Μπερλή στα τραγούδια του Νίκου Μεργιαλή, ενώ περιέχονται και 2 μελοποιημένα ποιήματα από την ποιητική συλλογή της Μαρίας Παναγιωτίδου "Εικονοπλασίες". Με ενδιαφέρουσες ενορχηστρώσεις και εναλλαγές από τη μπαλάντα μέχρι τον ηλεκτρικό ήχο που κυριαρχεί στο δίσκο και άρτια εικαστική παρουσίαση, πρόκειται για ένα δίσκο που μας υπενθυμίζει ότι η δισκογραφία είναι ζωντανή. Στην, πάνω από δεκαετή πλέον, πορεία του συγκροτήματος των Μουσικών Ιχνηλατών προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες (Μ.Πασχαλίδης, Δ.Τσακνής, Β.Παπακωνσταντίνου, Γ.Μήτσης, Ευγ. Δερμιτάσογλου), με αστείρευτη επί σκηνής ενέργεια που ξέρουν να μεταδίδουν τόσο άμεσα στο κοινό…
Ο Γιάννης Μήτσης και ο Νίκος Μεργιαλής παρουσιάζουν ένα live εφ’ όλης της ύλης με τραγούδια κυρίως δικά τους αλλά και άλλων δημιουργών, διασχίζοντας την ελληνική μουσική σκηνή σε μία μοναδική μουσική σύμπραξη.
Μαζί τους οι: Νέστωρ Κόκκαλης (τύμπανα), Γιάννης Αλεξανδρής (κιθάρα), Μερόπη Βλαχογιάννη (ακορντεόν)
Σάββατο 26/12 στο "Hayatt", Σουτραλί Αγριάς
τηλ. 2428091014 και 6973446309 |  έναρξη στις 22.30 | είσοδος ελεύθερη

****

Επιλογές μου:Αγορά - Γιάννης Μήτσης

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ -ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ

 Δεν υπάρχουν σχόλια: