Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2015

Μπλόκο στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ορφανοτροφείου Βόλου – Ζητείται παρέμβαση Εισαγγελέα

Μπλόκο στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ορφανοτροφείου Βόλου – Ζητείται παρέμβαση Εισαγγελέα

24 Δεκεμβρίου 2015, 12:53
DSC06317
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε σήμερα τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου, η οποία παραμονή των Χριστουγέννων βρήκε μπλοκαρισμένους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Ιδρύματος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταβάλει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, ούτε να εξοφλήσει ρυθμίσεις σε ΔΕΗ, ΙΚΑ και τον λογαριασμό του φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, η διοίκηση ανακάλυψε ότι οι λογαριασμοί του Ορφανοτροφείου μπλοκαρίστηκαν χθες το μεσημέρι από δύο πρώην υπαλλήλους του Ιδρύματος που τους οφείλονται δεδουλευμένα. Μετά από προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας, εκδόθηκε επίσχεση λογαριασμού και διαταγή πληρωμών.
«Οι δύο υπάλληλοι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση χωρίς να σκεφτούν τι θα συμβεί στο Ορφανοτροφείο και σε αυτά τα παιδιά. Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά, υπάλληλοι να μπλοκάρουν λογαριασμούς ιδρύματος. Κατάφεραν να το κάνουν αυτό, καθώς ο σύζυγος της μίας υπαλλήλου είναι τραπεζικός υπάλληλος και γνωρίζει αυτές τις διαδικασίες» κατήγγειλε με αγανάκτηση η πρόεδρος του Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου Σοφία Ιωάννου.
Όπως είπε η ίδια «το μπλοκάρισμα έχει γίνει σε λογαριασμούς τεσσάρων τραπεζών, και εφόσον δεν σκέφτονται οι δύο υπάλληλοι το μέλλον των παιδιών, ζητάμε την παρέμβαση εισαγγελέα για να ξεμπλοκάρουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του Ιδρύματος τα τελευταία 6 χρόνια».
DSC06319
Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του πρώην ταμία του Ορφανοτροφείου και συζύγου της μίας εκ των δυο πρώην υπαλλήλων, ότι ήταν ο μόνος που παρέδωσε σωστό ισολογισμό, η κ. Ιωάννου αναφέρθηκε στα χρέη του Ιδρύματος και ζήτησε από τον πρώην ταμία να αποδείξει με έγγραφα όσα υποστηρίζει. Επιπλέον, τόνισε ότι αυτό που συνέβαινε στο Ορφανοτροφείο ήταν παράνομο αφού το καταστατικό δεν επιτρέπει να δουλεύουν μαζί άτομα α’ βαθμού συγγένειας. «Δεν είναι παράνομο που η υπάλληλος είχε για αφεντικό τον άνδρας της; Το ίδρυμα λειτουργούσε ως οικογενειακή επιχείρηση» δήλωσε η πρόεδρος.
«Με αυτή τη συμπεριφορά των υπαλλήλων αμαυρώθηκε η εικόνα του Ορφανοτροφείου» τόνισε ο ταμίας Γιάννης Γιαννακός, που ανέφερε ότι άφησε άναυδη τη διοίκηση μια τέτοια ενέργεια παραμονή Χριστουγέννων.
«Οι δύο υπάλληλοι βιάζονται για την εξόφλησή τους ενώ γνωρίζουν την οικονομική δυσχέρεια του Ιδρύματος. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να εκποιήσουμε περιουσία του Ιδρύματος για να εξοφλήσουμε όλους τους υπαλλήλους. Με αυτή την ενέργεια δεν στρέφονται κατά της διοίκησης αλλά κατά των παιδιών. Γι΄αυτό και κάνουμε έκκληση να αρθεί το μπλοκάρισμα. Μάλιστα πρόσφατα οι δύο υπάλληλοι πήραν το δώρο Χριστουγέννων , καθώς επίσης και κάποιο ποσό ως έναντι, ενώ σήμερα είχαμε σκοπό να καταθέσουμε και άλλα χρήματα αλλά δεν μπορούμε λόγω του μπλοκαρίσματος. Επίσης, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και οι δωρεές πολιτών προς το Ορφανοτροφείο.
Τέλος, ανέφερε ότι η νέα Διοίκηση παρέλαβε χρέος 180.000 ευρώ και για αυτό δεν υπέγραψε τον ισολογισμό του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: