Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015

ΒΟΛΟΣ: Ένας 13χρονος έπεσε στη θάλασσα για να μην τον πιάσει η αστυνομία- Οχυρωμένοι στην πρυτανεία οι αντιεξουσιαστές

Ένας 13χρονος έπεσε στη θάλασσα για να μην τον πιάσει η αστυνομία- Οχυρωμένοι στην πρυτανεία οι αντιεξουσιαστές

6 Δεκεμβρίου 2015, 22:38
4779990654927E964CDA9ED7BE3B7519
Αποκλεισμένοι στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι αντιεξουσιαστές και πετάνε από την ταράτσα του κτιρίου μολότοφ και καρέκλες στους αστυνομικούς. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος και στην περιοχή επικρατεί πανικός. Τρομοκρατημένοι θαμώνες των καφετεριών της παραλίας έχουν κλειστεί μέσα σε αυτές και η αστυνομία απαγορεύει την έξοδο. Στο ύψος του Παπαστράτου η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Έχει γίνει μια προσαγωγή ενός 13 χρονου, που έπεσε στη θάλασσα για να μην τον πιάσει η αστυνομία. Πολίτες που βγήκαν από τις καφετέριες αντέδρασαν για τη σύλληψη, με τον ανήλικο να υποστηρίζει ότι βγήκε από καφετέρια και όχι από το πανεπιστήμιο. Αυτή την ώρα όσοι είναι οχυρωμένοι μέσα στην πρυτανεία πετάνε εκτός από μολότοφ καρέκλες στους αστυνομικούς.
Οχυρωμένοι στη Θόλο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι αυτή την ώρα 150 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ σε πορεία που πραγματοποίησαν έσπασαν κάμερες από τράπεζες και ενεχυροδανειστήρια. Η πορεία των πολιτών στη μνήμη του Γρηγορόπουλου ξεκίνησε από τη Θόλο με 500 άτομα, που κατέληξαν στο δημαρχείο όπου φώναξαν συνθήματα κατά του Α. Μπέου αποκαλώντας τον «φασίστα», ενώ μοίραζαν και υλικό που έγραφε:Κάθε σοβαρός μαφιόζος πρώτα δίνει δώρα αρτο και θεάματα και μετά ζητά για χάρες γη και ύδωρ.
Στη συνέχεια από την πορεία αποκόπηκαν 150 άτομα και κατευθύνθηκαν στο πανεπιστήμιο όπου αυτή την ώρα βρίσκονται οχυρωμένοι και τοποθέτησαν μπροστά στην είσοδο κάδους, που αφαίρεσαν το πρωϊ από την Ιάσονος. Έχουν πετάξει πέτρες σε δημοσιογράφους και κροτίδες κρότου λάμψης, ενώ έβαλαν φωτιά σε δύο κάδους Κουμουνδούρου με Ιάσονος. Αυτή την ώρα έχουν χαθεί μέσα στα στενά του κέντρου της πόλης.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: