Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Ζιλιέτ Μπινός: Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα

Ζιλιέτ Μπινός: Αφήστε ήσυχη την Ελλάδα

Υπέρ της χώρας μας η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός

image

Τη στήριξή της στην Ελλάδα, η οποία έχει προσφέρει πολιτιστικούς θησαυρούς στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, εξέφρασε η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός, Ζιλιέτ Μπινιός, φθάνοντας στο Εδιμβούργο, όπου θα ενσαρκώσει την Αντιγόνη του Σοφοκλή στο διεθνές φεστιβάλ της πόλης.
Η Μπινιός, μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Herald Scotland, δήλωσε ότι και μόνο λόγω του πολιτιστικού αντίκτυπου της Ελλάδας στην Ευρώπη, θα πρέπει οι εταίροι να τη συγχωρήσουν για τα οικονομικά της δεινά.
Παράλληλα, παρομοίασε την κατάσταση που ζούμε με αυτή των τραγικών ηρώων της αρχαίας τραγωδίας: «Το έργο του Σοφοκλή είναι ιδιοφυές και όσο περισσότερο μπορούμε να το ανεβάζουμε τόσο καλύτερα. Το έργο είναι βαθιά πολιτικό... Η αίσθησή μου παίζοντας Σοφοκλή και έχοντας (ως Ευρωπαία) αυτή την κληρονομιά των 2.500 ετών, θεωρώ ότι πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα στην ησυχία της», δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο King's Theatre. «Οι Έλληνες «μας έδωσαν τόσα πολλά με τους στοχαστές τους, τους φιλοσόφους τους και τους ποιητές τους. Θεωρώ ότι πρέπει να τους φροντίσουμε» πρόσθεσε.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: