Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

"Thessalia" Newspaper - Εφημερίδα "Η Θεσσαλία" - 15 Νοεμβρίου 2015

.... Μόλις γύρισα απ' τον Άγιο Ανδρέα με τα πόδια.
Ήθελα να προσευχηθώ, κι έτσι, χωρίς διακοπές, αν και σταματούσαν αυτοκίνητα, γνωστοί και άγνωστοι, να με πάρουν.
"Ευχαριστώ... Φωτογραφίζω, το απολαμβάνω", απαντούσα. "Και προσεύχομαι...", δεν το είπα.
Κρατούσα στα χέρια μου την Θεσσαλία...
Έτσι που έτυχε, ας είναι για Καλό!
Εγώ ευχαριστούσα τον Θεό, που ξανάφερε το παιδί μου στην πατρίδα.
Τίποτ' άλλο.
Αυτό από μόνο του, ήταν είδηση.
Ένα παιδί, επιστρέφει. Μακάρι να γυρίσουν όλα τα παιδιά μας, μόνο έτσι θα 'λευτερωθούμε... Εμείς οι γέροι... δεν έχουμε προσόντα.
Μαζί θα το παλαίψουμε...
Αλλιώς, πώς;

"Τηλεφώνησες στο παιδί;" με ρώτησε ο άντρας μου, πριν λίγο.
"Δεν τολμώ, θα με μαλώσει πάλι, έτσι που τα κατάφερες."
"Τί φταίω εγώ; Συζητούσα με τα παιδιά για την αγωνία μου, μέχρι να φτάσει Ελλάδα, ενδιαφέρθηκαν, ζήτησαν το τηλέφωνό της, δεν είναι κακό."
"Όχι, άντρα μου, δεν είναι."
Ας είναι.
Ας είναι για Καλό, ας είναι κι έτσι. (γι' αυτό το θέμα)

...Εγώ, ως μάνα, "Ευχαριστώ" την εφημερίδα Θεσσαλία!
Λυπάμαι μόνο για την σύμπτωση της ημέρας... και κυρίως, για όσα συνέβησαν και μαύρισαν την χαρά μου...
Γιατί, είναι ΧΑΡΑ, το να μένουν τα παιδιά στην πατρίδα!
Κι αν φύγουν... να μετανιώνουν και να επιστρέφουν!
Μερικά πράγματα στην ζωή, ίσως είναι για να συμβαίνουν, έτσι.
*****
Υγ. Κάπου εκεί στο ...που;
 κάτι λέω παραπάνω...
Διαβάστε σήμερα στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ
http://e-thessalia.gr/diavaste-simera-sti-thessalia-311/


– Τρομο-εφιάλτης – Ύψιστος συναγερμός στην Ευρώπη – Παγκόσμιο σοκ για τη σφαγή στη Γαλλία – 189 τουλάχιστον οι νεκροί, 284 τραυματίες, 62 σοβαρά – Από τη Λέρο πέρασε ο ένας τρομοκράτης – Βολιώτισσα έζησε το κλίμα φόβου στο Παρίσι…
e-thessalia.gr
Μου αρέσει!   Σχολιάστε  Ο χρήστης "Thessalia" Newspaper - Εφημερίδα "Η Θεσσαλία" πρόσθεσε νέα φωτογραφία στο άλμπουμ "Πρωτοσέλιδα".
Μου αρέσει!   Σχολιάστε  

Βολιώτισσα έζησε το κλίμα τρόμου και οργής στο Παρίσι «Θ»
http://e-thessalia.gr/voliotissa-ezise-to-klima-tromou-ke-…/


Το κλίμα φόβου, τρόμου και οργής που επικρατεί στο Παρίσι μετά τις προχθεσινές βομβιστικές επιθέσεις έζησε η 31χρονη Βολιώτισσα Ελένη Παπαθεοδώρου που…
e-thessalia.gr

Μου αρέσει!   Σχολιάστε  
Βολιώτισσα έζησε το κλίμα τρόμου και οργής στο Παρίσι «Θ»
15 Νοεμβρίου 2015, 18:04
unnamed (3)
Η Ελένη Παπαθεοδώρου
Το κλίμα φόβου, τρόμου και οργής που επικρατεί στο Παρίσι μετά τις προχθεσινές βομβιστικές επιθέσεις έζησε η 31χρονη Βολιώτισσα Ελένη Παπαθεοδώρου που χθες βρέθηκε για δύο ώρες στο αεροδρόμιο Ντε Γκωλ περνώντας από εξονυχιστικούς ελέγχους, προκειμένου να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθήνα.
Η Ελένη, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας έχοντας ενασχόληση και με το θέατρο, ζούσε τα τελευταία δύο χρόνια στη Νυρεμβέργη. Χθες ταξίδεψε από τη Γερμανία έχοντας ως σκοπό την οριστική της εγκατάσταση στην Αθήνα. Η πτήση είχε ανταπόκριση μέσω Παρισιού, στην Πόλη του Φωτός που την είχε σκεπάσει ο τρόμος, μόλις λίγες ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.
«Για να πω την αλήθεια δεν ήθελα να πετάξω μετά τα όσα συνέβησαν και, όταν ήξερα ότι θα έπρεπε να περάσω από το Παρίσι. Ήμουν αγχωμένη, αφού δεν ήξερα τι θα συναντούσα» μας τόνισε η ίδια.
«Και πρόσθεσε: Η πτήση μας αφίχθη στο αεροδρόμιο Ντε Γκωλ λίγο πριν τις 8 το πρωί και αμέσως νιώσαμε το κλίμα του φόβου αλλά και της οργής. Μετά την τρομοκρατική επίθεση ακούστηκε ότι κλείνουν τα σύνορα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εισέρχονται και δεν εξέρχονται επισκέπτες στη Γαλλία. Οι πτήσεις γίνονται, αλλά υπάρχει μεγάλος και εξονυχιστικός έλεγχος στα αεροδρόμια. Μέχρι και τα παπούτσια σου βγάζουν για να σε ελέγξουν, ενώ πολλές φορές σε ελέγχουν τα ίδια πρόσωπα. Οι υπάλληλοι ήταν φοβισμένοι, αλλά και αμήχανοι. Στο αεροδρόμιο υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση και αρκετοί έχασαν τις πτήσεις τους. Ευτυχώς, προσωπικά, αν και καθυστέρησα πολύ για να ανέβω στο αεροπλάνο με πτήση για Αθήνα, εντούτοις επιβιβάστηκα και έφτασα Ελλάδα» μας λέει με αίσθημα ανακούφισης η Ελένη σημειώνοντας πως δεν είναι ό,τι καλύτερο να μένει κάποιος σο Παρίσι αυτές τις ημέρες και μάλιστα στο αεροδρόμιο.
Βέβαια προσθέτει ότι μια ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο έχει ελάχιστη σημασία σε όσα ανήκουστα συνέβησαν στο Παρίσι.
Η ίδια έχει ταξιδέψει αρκετές φορές στο Παρίσι και μας λέει πως «οι Γάλλοι παραδοσιακά έχουν κουλτούρα, μόρφωση, είναι ένας ανοικτός λαός, αλλά δεν αποκλείεται το τραγικό αυτό γεγονός να αλλάξει τη στάση και τη συμπεριφορά τους για διάφορα ζητήματα».
πηγή 

Βράδυ Κυριακής 9:01
Κατερίνα Δεστάπα Aikaterina Kyklaminou Επειδή χρωστάω ώς μάνα, ένα - Τουλάχιστον, "Ευχαριστώ" στην Θεσσαλία!
Το κλίμα φόβου, τρόμου και οργής που επικρατεί στο Παρίσι μετά τις προχθεσινές βομβιστικές επιθέσεις έζησε η 31χρονη Βολιώτισσα Ελένη Παπαθεοδώρου που χθες βρέθηκε για δύο ώρες στο αεροδρόμιο Ντε Γκωλ περνώντας από εξονυχιστικούς ελέγχους, προκειμένου να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό την Αθ…
e-thessalia.gr
Μου αρέσει!   Σχολιάστε  

Δεν υπάρχουν σχόλια: