Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

'Άφαντοι" οι πρόσφυγες στη Λέσβο

'Άφαντοι" οι πρόσφυγες στη Λέσβο

Πρώτη καταχώρηση: 23/11/2015 - 16:49
Τελευταία δημοσίευση: 16:49Κοινωνία
'Άφαντοι οι πρόσφυγες στη Λέσβο
Ούτε ένας πρόσφυγας ή μετανάστης δεν έχει αποβιβαστεί στις παραλίες της Λέσβου από χθες το βράδυ έως σήμερα το μεσημέρι κάτι που αποτελεί πρωτοφανές περιστατικό καθώς τους τελευταίους μήνες καθημερινά χιλιάδες προσφυγές έφταναν στο νησί με φουσκωτές βάρκες από την Τουρκία.
Οι ροές στο νησί είχαν μια τάση μείωσης τις τελευταίες μέρες, αλλά «σήμερα είναι σα να έκλεισε κάποιος τη βρύση» λέχθηκε χαρακτηριστικά από το στέλεχος της ΕΛΑΣ στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Πάντως οι νοτιάδες έντασης έξη μποφόρ που πνέουν τις τελευταίες μέρες δεν είναι η αιτία της μείωσης  καθώς με ανάλογης έντασης ανέμους και μερικές φορές ισχυρότερους, μέσα στον Οκτώβριο έφταναν καθημερινά στο νησί 5.000 αλλοδαποί.
Το Κέντρο καταγραφής και Ταυτοποίησης Μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια όπως και ο καταυλισμός στον καρά Τεπέ είναι άδειοι. Άδειο είναι και το λιμάνι της Μυτιλήνης ενώ θεωρείται βέβαια ότι με δεδομένη αυτή την κατάσταση με τα βράδυνα πλοία προς Πειραιά θα αδειάσει εντελώς το νησί από μετανάστες και πρόσφυγες.
Διαβάστε επίσης.
Σοκ - Πρόσφυγες έραψαν τα στόματά τους στην Ειδομένη -ΦΩΤΟ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: