Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Έλληνες επαγγελματίες διασώστες θα συνδράμουν εθελοντικά στη διάσωση προσφύγων

Έλληνες επαγγελματίες διασώστες θα συνδράμουν εθελοντικά στη διάσωση προσφύγων

Έλληνες επαγγελματίες διασώστες θα συνδράμουν εθελοντικά στη διάσωση προσφύγων
Επαγγελματίες ναυαγοσώστες, οι οποίοι θα συνδράμουν εθελοντικά, υπό την καθοδήγηση του Λιμεναρχείου, στις θαλάσσιες επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων – μεταναστών θα αποστείλει στη Λέσβο, η Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος.

Αυτό ανακοίνωσαν στον Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, Ευάγγελος Τσαμπάζης και ο Γενικός Γραμματέας, Νικόλαος Γιοβανίδης, που βρίσκονται στη Λέσβο, με πρωτοβουλία της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδος – ΕΣΝΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και του Δήμου Λέσβου.
Ο Δήμαρχος, καλωσόρισε τους ναυαγοσώστες στο νησί, τους ευχαρίστησε θερμά για την μεγάλης σημασίας ανθρωπιστική τους βοήθεια, η οποία όπως τόνισε «θα συμβάλει καθοριστικά στην μάχη για τη διάσωση κάθε ανθρώπινης ζωής. Κάθε βοήθεια που αποτρέπει την απώλεια αθώων ψυχών είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτη, αλλά πολύτιμη και αναγκαία».
Οι κ. Τσαμπάζης και Γιοβανίδης, ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για την υποδοχή και την ενημέρωση και τον διαβεβαίωσαν ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Προϊσταμένου της Λιμενικής Αστυνομίας, Αντώνη Σοφιαδέλλη.
Σύνταξη: Αναστασία Σπυριδάκη
Πηγή: ΕΡΤ Αιγαίου
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: