Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Ενώνονται για τους πρόσφυγες οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Μαγνησίας

Ενώνονται για τους πρόσφυγες οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Μαγνησίας

4 Νοεμβρίου 2015, 12:59
prosgiges2-eks
Πολιτιστικοί σύλλογοι της Μαγνησίας,  αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες, με ανοιχτή συγκέντρωση των Προεδρείων των Συλλόγων στο Πνευματικό Κέντρο. Όπως αναφέρει ο συντονιστής της προσπάθειας κ. Σπύρος Τσιανάκας, «στην καθημερινά εξελισσόμενη τραγωδία των προσφύγων και τον διαρκή αγώνα τους να επιβιώσουν μακριά από την πατρίδα τους, ρισκάροντας τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους, κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει ασυγκίνητος και αμέτοχος. Πολύ περισσότερο οι Σύλλογοι, ως φορείς και εκφραστές του ελληνικού πολιτισμού που διατράνωσε απανταχού της γης τις ανθρωπιστικές αξίες.
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι λοιπόν της Μαγνησίας, γνωρίζοντας οι περισσότεροι την προσφυγιά, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για τους Σύριους πρόσφυγες στην Ειδομένη. Συλλέγουν είδη πρώτης ανάγκης, μετά από υπόδειξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να ελαφρύνουν κατά το δυνατόν τη διαβίωση και τον πόνο των συνανθρώπων μας στα σύνορά μας. Ανθρωπιστική πρόσκληση ισχύει και για όσους Συλλόγους δεν έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Στην προσπάθεια αυτή, έχει δηλώσει την συμμετοχή της και η εκκλησία μας με τον Φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός – για τη διάσωση του Πολιτιστικού αποθέματος».
Για αυτό το λόγο πρόκειται να πραγματοποιηθεί ανοιχτή συγκέντρωση των Προεδρείων των Συλλόγων στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού (Κ. Καρτάλη & Ανθ. Γαζή), την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και ώρα 11.00. Εκεί θα συζητηθούν όλα τα σχετικά και οργανωτικά ζητήματα.
Καλούμε όλους τους Συλλόγους, εκπροσωπούμενοι από μέλη του Δ.Σ. τους να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, έτσι ώστε η Μαγνησία και ο Βόλος να δώσουν ηχηρό παρόν σε αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια. Πληρ. στο τηλ: 6937-160060.

Δεν υπάρχουν σχόλια: