Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

"ΕΤΣΙ Η ΓΗ ΞΑΝΑΒΛΑΣΤΗΣΕ" - Λογοτεχνικά απογεύματα - Φουντούλης - Βόλος

ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ                                                         Βόλος 15 Νοεμβρίου 2015
ΜΑΓΝΗΣΙΩΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Κουμουνδούρου 4
ΒΟΛΟΣ 382 21

Πρόσκληση προς τα μέλη μας
                                                                   
    Με την παρούσα σας ενημερώνουμε ότι οι καταξιωμένοι συμπολίτες ηθοποιοί Βασίλης Μητσάκης (μέλος μας) και η Αμαλία Γκιζά, οργανώνουν κι εφέτος τα Κυριακάτικα Λογοτεχνικά Απογεύματα, με αναγνώσεις επίλεκτων κειμένων της ελληνικής λογοτεχνίας, φιλοδοξώντας η πνευματική και καλλιτεχνική αυτή προσπάθεια να καθιερωθεί ως θεσμός στην πόλη του Βόλου.
    Τα φιλολογικά αυτά απογευματινά, που θα πλαισιώνει με τις μουσικές κιθαριστικές παρεμβάσεις του ο διακεκριμένος μουσικός και μέλος μας  Γιώργος Φουντούλης, θα γίνονται κάθε  Κυριακή απόγευμα, με ώρα έναρξης τις 6.30, στον Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη (Αντωνοπούλου 17).
     Το Κέντρο μας στηρίζει την αξιόλογη αυτή προσπάθεια και καλεί τα μέλη του να την τιμήσουν, κάνοντας γνωστό πως η πρεμιέρα θα γίνει  την προσεχή Κυριακή 22 τ. μ.
      Σημειώνεται πως λόγω του περιορισμένου χώρου, οι ενδιαφερόμενοι καλό είναι να κρατούν θέσεις στα τηλέφωνα 6909127982 και 6938790370, τις ώρες 6 - 9 μ. μ.         
                                                                  
                                                                 To Συμβούλιο


****
«Ε Τ Σ Ι   Η   Γ Η   Ξ Α Ν Α Β Λ Α Σ Τ Η Σ Ε»

Του Αλέξανδρου Σακίπη,
θα είναι το εναρκτήριο μυθιστόρημα του Πρώτου Κύκλου των Λογοτεχνικών Απογευμάτων της Κυριακής που κάνουν πρεμιέρα την επόμενη Κυριακή 22 Νοεμβρίου, στις 6 και μισή το απόγευμα στον Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη.
Πρόκειται για ένα συναρπαστικό λογοτέχνημα που αφηγείται τον Βίο και την Πολιτεία μιας απλής ελληνίδας που στο πρόσωπό της σκιαγραφείται η ίδια η Ελλάδα, από την επανάσταση του 21 ως τις μέρες μας. Και επιλέχτηκε για να δώσει το στίγμα της καινούργιας καλλιτεχνικής δραστηριότητας του Βασίλη Μητσάκη και της Αμαλίας Γκιζά, που δεν είναι άλλο από το να προκαλέσει μεταξύ των ελλήνων δημιουργών και των ακροατών έναν σιωπηλό διάλογο, ένα ερέθισμα αυτογνωσίας και συνυπευθυνότητας και να προσφέρει μια εκλεκτική ψυχ-αγωγία, λίγη χαρά και μια κάποια αισιοδοξία, σ’ αυτούς τους απαισιόδοξους και καταθλιπτικούς καιρούς που βιώνουμε, πως μπορεί, είναι δυνατόν «τούτη η γη να ξαναβλαστήσει….».
Τα Λογοτεχνικά Απογεύματα της Κυριακής, που οι δημιουργοί τους φιλοδοξούν να γίνουν θεσμός για τη πόλη του Βόλου, θ’ αρχίζουν με δυο ποιήματα ελλήνων ποιητών και θα κλείνουν με μικρά δοκιμιακά επιμύθια ελλήνων στοχαστών. Στην πρεμιέρα θ’ ακουστούν προλογικά ένα απόσπασμα από την Ιλιάδα του Ομήρου και το ποίημα του Κώστα Βάρναλη «οι πόνοι της Παναγιάς». Θα ακολουθήσει η ανάγνωση του πρώτου κεφαλαίου του μυθιστορήματος «Έτσι η γη ξαναβλάστησε….» και η πρεμιέρα θα ολοκληρωθεί με μικρά δοκιμιακά επιμύθια των ελλήνων στοχαστών και ποιητών, Σόλωνα 6ος π.χ. αιώνα, Δημοσθένη 4ος π.χ. αιώνα και των σύγχρονων Παπαδιαμάντη και Ελύτη. Το πρόγραμμα κάθε Κυριακή θα το επενδύει ο Γιώργος Φουντούλης με τις μουσικές παρεμβάσεις με την κιθάρα του.
Τα Λογοτεχνικά Απογεύματα της Κυριακής πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Φορέα της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ» και του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ) και με την στήριξη των Πολιτιστικών φορέων της πόλης μας: Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας (ΙΩΝΕΣ), Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας (ΤΟ  ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ), Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος, Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας, και Ηπειρωτική Αδελφότητα νομού Μαγνησίας.
Την πρεμιέρα θα τιμήσει με την παρουσία του ο εμπνευστής και δημιουργός της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ», Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Την Κυριακή στις 22 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στον Πολυχώρο Τέχνης Φουντούλη, Αντωνοπούλου 17, μεταξύ Δημητριάδος και Ιάσονος στο κέντρο της πόλης του Βόλου. Λόγω περιορισμένου χώρου φροντίστε να κρατήσετε θέσεις στο τηλ. 6909127982, 6 με 9μ μ.μ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: