Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

Ισραηλίτικη παροικία στη Ζαγορά

 Ισραηλίτικη παροικία στη Ζαγορά


Ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων του Πηλίου με το Τελ Αβίβ αλλά και τα Βαλκάνια
Στην ανάπτυξη στενότερων σχέσεων με την τουριστική αγορά του Ισραήλ, στοχεύει ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου μετά τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τη συμμετοχή του Δήμου σε τουριστικές εκθέσεις στο Τελ-Αβίβ και την αυξανόμενη προσέλκυση εβραϊκού τουριστικού πληθυσμού στο Πήλιο.
Εκτός από αγαπημένος τουριστικός προορισμός, η περιοχή του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου, αποτελεί για Ισραηλινούς και χώρο επενδύσεων καθώς αγοράζουν συγκροτήματα κατοικιών τα οποία στη συνέχεια νοικιάζουν σε άλλους ομοεθνείς τους, αυξάνοντας το τουριστικό ρεύμα προς το Πήλιο.
«Υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για το Πήλιο από Ισραηλινούς τους οποίους προσεγγίζουμε με οργανωμένη τουριστική πολιτική μέσα από παρουσία σε εκθέσεις κ.α. Μετά το Πάσχα, προγραμματίζουμε στο Τελ- Αβίβ ένα σύνθετο event με παρουσίαση των ομορφιών της περιοχής μας στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του Ισραήλ.
Τα αποτελέσματα από τη συμμετοχή μας σε εκθέσεις τα προηγούμενα χρόνια, ήταν ενθαρρυντικά και συνεχίζουμε σταθερά να επενδύουμε στη συγκεκριμένη τουριστική αγορά», επισημαίνει ο εντεταλμένος για θέματα Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων Δημοτικός Σύμβουλος Ζαγοράς - Μουρεσίου κ. Απ. Σουλδάτος και περιγράφει πως οι Ισραηλινοί προχωρούν σε τουριστικές επενδύσεις στο Πήλιο.
«Στην αρχή, ως αποτέλεσμα της παρουσίας μας σε εκθέσεις, είχαμε αφίξεις τουριστών. Στη συνέχεια, κάποιοι από τους επισκέπτες, γοητευμένοι από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας ενδιαφέρθηκαν για αγορές ακινήτων ώστε να έχουν εξοχικό στη Ζαγορά, το Χορευτό κ.α.
Το επόμενο στάδιο ήταν οι τουριστικές επενδύσεις καθώς Ισραηλινοί άρχισαν να αγοράζουν μεζονέτες και βίλες όχι μόνο για ιδιοκατοίκηση αλλά για επαγγελματική χρήση ως ενοικιαζόμενα τουριστικά καταλύματα.
Περισσότερα από τριάντα καταλύματα, με τήρηση των προϋποθέσεων που προβλέπει ο ΕΟΤ για μισθώσεις, λειτουργούν στην περιοχή μας με ιδιοκτήτες Ισραηλινούς. Εφέτος, αγοράστηκε στη Ζαγορά ένα ακόμη συγκρότημα οκτώ κατοικιών, τα οποία θα μισθώνονται σε τουρίστες από το Ισραήλ.
Τη διαχείριση της πλειοψηφίας των εξοχικών κατοικιών που αγοράζουν οι Ισραηλινοί, έχει συντοπίτης μάνατζερ ο οποίος προσπαθεί για τις μεγαλύτερες πληρότητες και διεύρυνση της τουριστικής περιόδου».
Ο κ. Σουλδάτος επισημαίνει πως οι τουρίστες αλλά και οι επενδυτές από το Ισραήλ, είναι υψηλού οικονομικού επιπέδου, διαθέτουν πολυμελείς οικογένειες, ενώ λόγω των διαφορών σε θρησκευτικές γιορτές, κρατικές αργίες, διακοπές κ.α. με την Ελλάδα, επισκέπτονται την περιοχή του Πηλίου σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης όπως ο Οκτώβριος κ.λπ.
Και οι Βαλκάνιοι
Εκτός από την Ισραηλινή αγορά, ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου, απευθύνεται και στην αγορά των Βαλκανίων με συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις όπως του Βελιγραδίου και τον Μάρτιο του Βουκουρεστίου.
«Σχεδόν 5.000 Βαλκάνιοι επισκέφθηκαν οδικώς τις περιοχές του Δήμου μας με τους Σέρβους να αγγίζουν τους 1.500 περίπου από το σύνολο των επισκεπτών. Επεκτείνουμε την παρουσία μας και σε άλλες τουριστικές εκθέσεις στα Βαλκάνια ώστε να γνωστοποιήσουμε σε μεγαλύτερους πληθυσμούς το Πήλιο ως τουριστικό προορισμό.
Η οδική προσέγγιση του Πηλίου, καταλήγει ο κ. Σουλδάτος, δεν μπορεί όμως να αποτελεί κυρίαρχο τρόπο άφιξης των τουριστών στην περιοχή μας. Βασική πύλη αλλοδαπών τουριστών πρέπει να είναι το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, στο οποίο θα πρέπει να λειτουργεί μάνατζερ πωλήσεων ώστε να προσελκύονται περισσότερες αεροπορικές εταιρίες, επιβάτες κ.λπ.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: