Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού του Μίκη Θεοδωράκη
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού του Μίκη Θεοδωράκη 

Με εγγλέζικη ακρίβεια, στις 10:30 ακριβώς, ο πρωθυπουργός πέρασε το κατώφλι του…

σπιτιού του Μίκη Θεοδωράκη.
Το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο σταμάτησε στον μικρό ανηφορικό δρόμο στου Φιλοπάππου, όπου βρίσκεται το σπίτι του μεγάλου συνθέτη, στις 10:30. Ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε αμέσως από το αυτοκίνητο και ανέβηκε γρήγορα γρήγορα τα λίγα σκαλοπάτια που οδηγούν στην είσοδο του σπιτιού του Μίκη Θεοδωράκη. Τηλεοπτικά συνεργεία και οι άνδρες ασφαλείας του πρωθυπουργού στριμώχτηκαν στη μικρή υπερυψωμένη είσοδο. Η πόρτα, ωστόσο, παρέμενε κλειστή. Ο πρωθυπουργός σήκωσε το χέρι του, χτύπησε το κουδούνι, αμήχανα γύρισε προς κάποιον που βρισκόταν στα αριστερά του, τον χτύπησε φιλικά στο μπράτσο και… σταύρωσε τα χέρια του περιμένοντας να του ανοίξουν…
Και όλα αυτά μπορεί να διήρκεσαν μόνο μερικά δευτερόλεπτα, ωστόσο, αν μη τι άλλο, δεν είναι μια εικόνα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Για την Ιστορία, αφότου ο κ. Τσίπρας μπήκε μέσα στο σπίτι, η πόρτα έκλεισε ξανά, από έξω, με τη βοήθεια μιας κυρίας που είχε απομείνει μόνη στη στενή, εξωτερική είσοδο του σπιτιού του μεγάλου συνθέτη.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον κ. Θεοδωράκη αφού οι δυο τους μίλησαν τηλεφωνικά, ύστερα από το άρθρο που δημοσίευσε χθες ο Έλληνας συνθέτης και μέσω του οποίου καλούσε τον πρωθυπουργό να εναντιωθεί στην Ε.Ε. και στο «nein» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πολεμιστή» τον μεγάλο συνθέτη, επισημαίνοντάς του ότι «στον πόλεμο απαιτείται, μεταξύ άλλων, στρατηγική και μυαλό».

Το βιντεάκι, εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: