Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Ο πρώτος διάλογος μεταξύ Αλ. Τσίπρα - Μίκη Θεοδωράκη

Ο πρώτος διάλογος μεταξύ Αλ. Τσίπρα - Μίκη Θεοδωράκη

 
  O πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον μουσικοσυνθέτη στην οικία του στον λόφο Φιλοπάππου | ΕUROKINISSI / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, στο σπίτι του, στον απόηχο του άρθρου του με το οποίο τον καλούσε να πει «όχι» στα γερμανικά «nein» και να καταργήσει άμεσα «όλα τα μέτρα των μνημονίων, ξεκινώντας από την αποκατάσταση της εθνικής μας ανεξαρτησίας».
«Σαν παλιός πολεμιστής ξέρεις ότι στις μάχες χρειάζεται στρατηγική και μυαλό», είπε ο πρωθυπουργός στον κ. Θεοδωράκη, εισερχόμενος της οικίας του, και πρόσθεσε:
«Δεν πρέπει να πας να πέσεις στη φάκα του αντιπάλου, πρέπει να κάνεις και ελιγμούς στη μέση. Το πιο σημαντικό πολεμοφόδιο που έχουμε είναι η πλατιά εθνική λαϊκή ενότητα. Αυτό που έχει δημιουργηθεί εγώ δεν το περίμενα».
ΕUROKINISSI
Από την πλευρά του, ο Μίκης Θεοδωράκης τόνισε ότι πρώτα απ’ όλα αυτό που υπάρχει είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με τη βούλα της Βουλής και με μεγάλη διεθνή νομιμότητα.
«Εσύ είσαι ο πρωθυπουργός της χώρας και εκφράζεις τη θέληση του ελληνικού λαού, αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Αυτό ξεσήκωσε τον κόσμο, γιατί ο κόσμος έχει αίσθηση, κατάλαβε δηλαδή ότι είμαστε πολύ κοντά στη λύση του προβλήματος. Και αυτό που είπα χθες-προχθές, να έχουμε τη δύναμη στο nein που πρέπει να πούμε, στο όχι, δεν το στηρίζω απλώς… Είναι εφικτότερο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαστε πάρα πολύ κοντά», είπε χαρακτηριστικά ο μουσικοσυνθέτης.
Η συνάντηση των δύο ανδρών κράτησε μιάμιση ώρα και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: