Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

120 KATAΣΚΕΥΕΣ - Διακοσμήσεις με ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ

120 KATAΣΚΕΥΕΣ - Διακοσμήσεις με ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑK
αι όχι μόνο της θάλασσας. Χρησιμοποιείστε κάθε είδους παλιό ξύλο που μπορεί να βρείτε πεταμένο οπουδήποτε ή και λεπτά κλαράκια/κορμούς, για να φτιάξετε καραβάκια, καθρέφτες, ρολόγια, κρεμάστρες, κηροπήγια, ράφια ή να ζωγραφίσετε πάνω τους ένα απλό καλοκαιρινό σχέδιο.

Τρύπες στα ξύλα θα κάνετε με ένα λεπτό τρυπάνι, όπου χρειαστεί να σκαλίσετε για να δημιουργήσετε π.χ θήκες για κεράκια χρησιμοποιείστε ή το ειδικό σκαρπέλο ή ένα πλατύ κατσαβίδι και σφυράκι.

Για να προσθέσετε σκοινί, μπετονιά ή σύρμα πάνω στο ξύλο σε κατασκευές όπως π.χ τα καραβάκια καρφώστε στα σημεία που χρειάζεται μια πρόκα για να τα στερεώσετε και για να κολλήσετε ξύλα μεταξύ τους θα χρειαστείτε μια καλή κόλλα γενικής χρήσης, σε μικρές ειδικά κατασκευές δεν χρειάζεται να είναι ειδική για ξύλο.


Ειδικά για τις κατασκευές κηροπηγίων, ένας πρακτικός τρόπος αντί να σκαλίσετε το ξύλο για να δημιουργήσετε τις εσοχές που θα στερεωθούν τα κεριά είναι να προσαρμόσετε πάνω το ξύλο μυτερά σιδερένια στοιχεία ή μεταλλικές βάσεις κάθε είδους που πάνω τους θα καρφώνονται ή θα στέκονται τα κεριά. Το πιο απλό είναι να κολλήσετε πάνω στο ξύλο από την ανάποδη όψη  μερικά καρφιά με μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης. 

Σε κάθε είδος τέτοιου ξύλου μπορείτε να δώσετε "παλαιωμένη" όψη, απλώς περάστε μ΄ένα πινέλο άσπρη-εκρού μπογιά και πριν στεγνώσει εντελώς τρίψτε με ένα γυαλόχαρτο αφαιρώντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της.

Τέτοιου τύπου κατασκευές είτε αποκλειστικά  ξύλινες είτε συνδυασμένες με βότσαλα, κοχύλια, σκοινί, ύφασμα, λινάτσα, σύρμα ή όποιο άλλο υλικό εσείς θέλετε, έχουν σχεδόν μηδενικό κόστος, η διαδικασία να τις φτιάξετε δεν είναι καθόλου δύσκολη και ακόμη και οι πιο απλές δημιουργίες, είναι μια εξαιρετική ιδέα και για δώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια: