Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2015

UNICEF: Επιδημία χολέρας στο Ιράκ- Ενδέχεται να μεταδοθεί στη Συρία


UNICEF: Επιδημία χολέρας στο Ιράκ- Ενδέχεται να μεταδοθεί στη Συρία

UNICEF: Επιδημία χολέρας στο Ιράκ- Ενδέχεται να μεταδοθεί στη Συρία
Επιδημία χολέρας έχει ξεσπάσει στο Ιράκ κι ενδέχεται να μεταδοθεί στη γειτονική Συρία, το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν, προειδοποιεί ο διευθυντής της Unicef στο Ιράκ.
Η ασθένεια, που μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να οδηγήσει στον θάνατο από αφυδάτωση και νεφρική ανεπάρκεια αν δεν ληφθεί η κατάλληλη θεραπεία, εντοπίστηκε δυτικά της Βαγδάτης τον Σεπτέμβριο και έκτοτε τουλάχιστον 2.200 άνθρωποι στο Ιράκ έχουν μολυνθεί, ενώ έξι έχουν πεθάνει.
Ένα στα πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι παιδιά του Ιράκ, αναφέρει επίσης ο Πίτερ Χόκινς, επισημαίνοντας ότι η Συρία, το Κουβέιτ, και το Μπαχρέιν έχουν ήδη καταγράψει επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Η επιδημία αποδίδεται εν μέρει στη χαμηλή στάθμη του νερού στον ποταμό Ευφράτη και των πλημμυρών στη διάρκεια του χειμώνα που μόλυναν με λύματα μέχρι και πηγάδια.
Σύμφωνα με τη Unicef, o πόλεμος εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, που ελέγχει μεγάλες περιοχές στο βόρειο και δυτικό Ιράκ, επίσης συνέβαλε στην επιδημία, καθώς έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων ζουν σε καταυλισμούς όπου οι συνθήκες συντελούν στην εξάπλωση της χολέρας.
Ο εκπρόσωπος της Unicef εξήγησε ότι είναι περιορισμένη η πρόσβαση στις περιοχές που ελέγχει το ΙΚ, με αποτέλεσμα χωρίς υγειονομικά μέτρα, τα κρούσματα να πληθαίνουν.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: